М'ясорубка. Габарити — 560х520х420 мм, продуктивність — 600 кг/год, 380 В, 2,75 кВт, облицювання з неіржавкої сталі, реверс
Для зручності роботи на м'ясорубці промисловий МИМ-600М у разі зупинки шнека під час перероблення м'ясопродуктів низької якості передбачений режим реверсу, чого немає в mim-600. Натисканням на кнопку «Реверс» можна повернути продукт у завантажувальну горловину й потім відправити його на повторне перероблення або видалити з м'ясорубки без розбирання вузла: ножі-решітки-шовк.
М'ясорубка професійна МИМ-600М випускається з облицюванням із неіржавкої сталі. Полегшена конструкція несучої рами, мінімальна кількість деталей роблять м'ясорубку МИМ-600М легшою та зручнішою під час експлуатації, ніж м'ясорубка МІМ-600.
У м'ясорубці МИМ-600М застосований черв'ячний редуктор, що забезпечує плавну, безшумну роботу, і має підвищений крутний момент на вихідному валу, що дає змогу переробляти навіть сильно жваве м'ясо.
Встановлений вентильований трифазний двигун гарантує безперервну багатогодинну роботу.
Пристрій і робота м'ясорубок
М'ясорубка, відповідно до рисункового 1, складається зі власне м'ясорубки та приводу. Власне м'ясорубка в складі складається з алюмінієвого корпусу, у якому обертається шнек, затискної гайки, двосторонніх ножів, набору ножових решіток, кільця наполегливого та ножа підрізного.
1- Толкач; 2- Власне м'ясорубка. Привод: 3-Вал приводний; 4- Фланець; 5- Облицювання; 6- Рама;
7-затискач еквіпотенційний; 8- Черв'ячний редуктор; 9- Електродвигун; 10- Кнопка «ПУСК»;
11- Кнопка «СТОП»; 12- Кнопка «РЕВЕРС»; 13- Чаша з запобіжником; 14-затискач; 15- Опора;
16-блок затискачів; 17- Індикатор «СЕТЬ»
На передній частині корпусу власне м'ясорубки є зовнішня різь, на яку нагвинчуються гайка затискна, а на задній частині — фланець, яким корпус кріпиться до приводу.
Кріплення корпусу здійснюється нарізними затискачами. Центрується шнек по приводному валу редуктора та пальцем у отворах решіток.
Над завантажувальним отвором розташований незнімний запобіжник, що унеможливлює потрапляння руки обслуговчого персоналу до шнека, що працює м'ясорубки.
Мастило підшипників і черв'ячних коліс відбувається за допомогою розбризкування оливи, залитої в корпус редуктора. Застосований у м'ясорубці черв'ячний редуктор заправлений олією на весь термін експлуатації редуктора, тому немає потреби в заміні мастильного матеріалу.
На передній стінці облицювання розташовані кнопки «ПУСК», «СТОП» і «РЕВЕРС», а також світловий індикатор «СЕТИ».
Для отримання фаршу різного ступеня подрібнення м'ясорубка забезпечена набором ножових решіток з отворами різних розмірів. Решітки вставляються в корпус м'ясорубки та утримуються від провертання шпонкою.
1-Шпонка; 2-Шнек; 3-ніж підрізний; 4-ніж двосторонній; 5-Гешетка з отворами 9 мм;
6-грашетка з отворами 5 мм; 7-кільце наполегливе; 8-Гайка затискна.
Правила експлуатації промислової м'ясорубки
Перед увімкненням машини необхідно переконатися, що корпус м'ясорубки надійно закріплений, а затискна гайка не затягнута. Після перевірки занулення та ввімкнення електродвигуна, треба загвинти гайку до незначного посилення шуму. М'ясо або риба, попередньо нарізані
шматочками масою 50-200 р. і звільнені від кісток, сухожиль і плівок, проштовхують дерев'яним штовханням у завантажувальну горловину. Водночас забороняється притискати продукт сильно до шнека, позаяк це може викликати перевантаження й псування електродвигуна. Подавання м'яса має бути рівномірним, без великих зусиль. У разі тривалої роботи м'ясорубку треба періодично зупиняти, а ножі та решітки очищати від сухожиль.
Забороняється допускати, щоб м'ясорубка працювала нахолодну, позаяк це прискорює знос ножів і решіток машини. Не рекомендується подрібнювати в м'ясорубці сухарі, цукор або сіль, позаяк ці продукти призводять до швидкого зношування та затуплення робочих органів. Не можна працювати з м'ясорубкою без запобіжного кільця й залишати під час роботи без нагляду.
Після закінчення роботи машину вимикають і розбирають. Для виймання шнека, ножів і решіток із робочої камери м'ясорубки використовують спеціальний гачок. Усі деталі очищають від залишків фаршу, промивають гарячою водою й просушують. Після просушування шнек, ніж, решітки та робочу камеру змащують несоліним харчовим жиром.
Під час складання особлива увага приділяється правильному встановленню робочих органів, ножів і решіток, оскільки в іншому разі машина працювати не буде, і це призведе до виходу її з ладу. Треба пам'ятати, що якщо затягнути затискна гайка, то ножі занадто сильно притискаються до решітки, і в процесі роботи внаслідок тертя металу об метал вони нагріваються і виходять із ладу. Слабо загвинчувати затискну гайку небажано, оскільки в цьому разі між ножем і решіткою утворюється зазор, і рубка м'яса відбувається неякісно. Різно знижується якість і продуктивність м'ясорубки.
` Одне з основних умов гарної роботи м'ясорубки — правильно заточені та встановлені ножі та решітки в робочій камері машини. Тому ножі та решітки в міру потреби мають затягуватися або замінюватися на нові.
Основні атрибути | |
---|---|
Номінальна споживана потужність | 2750 Вт |
Тип управління | Механічне |
Тип встановлення обладнання | Настільний |
Країна виробник | Білорусь |
Вид обладнання | М'ясорубка повний унгер |
Виробник | Торгмаш |
Сфера использования | HoReCa |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Номінальна напруга | 380 В |
Гарантійний термін | 12 міс |
Користувацькі характеристики | |
Продуктивність при повторному подрібненні котлетної маси, кг/год, не менше | 200 |
Маса, кг | 48 |
Кількість отворів | 132 |
Діаметр отворів, мм | 5 |
Продуктивність, кг/год, не менше | 600 |
Зовнішній діаметр, мм | 105 |
Габаритні розміри, мм | 560х520х420 ДхШхВ |
Тип комплектації | шнек, двосторонній ніж, ніж підрізними та решітки |
Тип комплектації | шнек, двосторонній ніж, ніж підрізними та решітки |
- Ціна: 20 231 ₴