М'ясорубка. Габарити — 450х300х580 мм, продуктивність — 80 кг/год, 220/380 В, 0,81/0,82 кВт, облицювання з неіржавки, реверс
М'ясорубки промислові МИМ-80 призначені для подрібнення м'яса та риби на фарш, повторного подрібнення котлетної маси та набиття ковбас на підприємствах громадського харчування.
М'ясорубки електричні професійні МИМ-80 виготовлені в однофазному та трифазному виготовленні для увімкнення в мережу змінного струму.
М'ясорубки обладнані функцією «Реверс», яка дає змогу під час намотування жил звільнити шнек без додаткового розбирання машин. Також встановлений практично безшумний черв'ячний редуктор. Машини випускаються з облицюванням із неіржавкої сталі.
Встановлений у м'ясорубках МИМ-80 черв'ячний редуктор забезпечує безшумну, плавну та рівномірну роботу машин, покращує їхні експлуатаційні властивості та збільшує тривалість роботи. У процесі роботи машин відпадає потреба в проведенні регулювань, а потреба у виконанні поточного ремонту неабияк зменшується.
Пристрій і робота м'ясорубки МИМ-80
М'ясорубка складається зі власне м'ясорубки, приводу та знімної чаші. Власне м'ясорубка в складі складається з алюмінієвого корпусу, у якому обертається шнек, затискної гайки, двобічного ножа, решітки, кільця наполегливого та ножа підрізного, облицювання з неіржавкої сталі.
1-Толкач; 2-Чаша; 3-подібно м'ясорубка. Привод: 4-Вал приводний; 5- Редуктор;
6-облицювання; 7-Електродвигун; 8-Амортизатор; 9-Светодиод "Сеть"; 10-Кнопка "Реверс"; 11-Кнопка "Стоп"; 12-Кнопка "Пуск"; 13-Обліцовка задня; 14-Блок затискача; 15-затискач;
16-кабельне введення; 17-затискач заземлення.
На передній частині корпусу власне м'ясорубки є зовнішня різь, на яку нагвинчується гайка затискна, а на задній частині — фланець, яким корпус кріпиться до приводу. Кріплення корпусу здійснюється нарізними затискачами.
1-Шпонка; 2-Шнек; 3-ніж підрізний; 4-Нож двусторонний;
5-решітка; 6-кільце наполегливе; 7-Гайка затискна.
Над завантажувальним отвором розташований незнімний запобіжник, що унеможливлює потрапляння руки обслуговчого персоналу до шнека, що працює м'ясорубки. На бічній стороні облицювання розташовані кнопки "Пуск", "Стоп" і "Реверс".
Перероблюваний продукт із чаші вручну подається до горловини корпусу м'ясорубки, а потім штовхачем до обертового шнека. Захопний шнеком продукт проходить послідовно через набір різального інструменту.
Для отримання фаршу різного ступеня подрібнення м'ясорубка забезпечена набором ножових решіток з отворами різних розмірів. Решітка вставляється в корпус м'ясорубки та утримується від провертання шпонкою.
Правила експлуатації професійної м'ясорубки
Перед увімкненням машини необхідно переконатися, що корпус м'ясорубки надійно закріплений, а затискна гайка не затягнута. Після перевірки занулення та ввімкнення електродвигуна, треба загвинти гайку до незначного посилення шуму. М'ясо або риба, попередньо нарізані
шматочками масою 50-200 р. і звільнені від кісток, сухожиль і плівок, проштовхують дерев'яним штовханням у завантажувальну горловину. Водночас забороняється притискати продукт сильно до шнека, позаяк це може викликати перевантаження й псування електродвигуна. Подавання м'яса має бути рівномірним, без великих зусиль. У разі тривалої роботи м'ясорубку треба періодично зупиняти, а ножі та решітки очищати від сухожиль.
Забороняється допускати, щоб м'ясорубка працювала нахолодну, позаяк це прискорює знос ножів і решіток машини. Не рекомендується подрібнювати в м'ясорубці сухарі, цукор або сіль, позаяк ці продукти призводять до швидкого зношування та затуплення робочих органів. Не можна працювати з м'ясорубкою без запобіжного кільця й залишати під час роботи без нагляду.
Після закінчення роботи машину вимикають і розбирають. Для виймання шнека, ножів і решіток із робочої камери м'ясорубки використовують спеціальний гачок. Усі деталі очищають від залишків фаршу, промивають гарячою водою й просушують. Після просушування шнек, ніж, решітки та робочу камеру змащують несоліним харчовим жиром.
Під час складання особлива увага приділяється правильному встановленню робочих органів, ножів і решіток, оскільки в іншому разі машина працювати не буде, і це призведе до виходу її з ладу. Треба пам'ятати, що якщо затягнути затискна гайка, то ножі занадто сильно притискаються до решітки, і в процесі роботи внаслідок тертя металу об метал вони нагріваються і виходять із ладу. Слабо загвинчувати затискну гайку небажано, оскільки в цьому разі між ножем і решіткою утворюється зазор, і рубка м'яса відбувається неякісно. Різно знижується якість і продуктивність м'ясорубки.
` Одне з основних умов гарної роботи м'ясорубки — правильно заточені та встановлені ножі та решітки в робочій камері машини. Тому ножі та решітки в міру потреби мають затягуватися або замінюватися на нові.
Основні атрибути | |
---|---|
Номінальна споживана потужність | 810 Вт |
Максимальна продуктивність | 80 кг |
Тип управління | Механічне |
Тип встановлення обладнання | Настільний |
Номінальна напруга | 220 В |
Вид обладнання | М'ясорубка повний унгер |
Виробник | Торгмаш |
Сфера использования | HoReCa |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Країна виробник | Білорусь |
Гарантійний термін | 12 міс |
Користувацькі характеристики | |
Продуктивність при повторному подрібненні котлетної маси, кг/год, не менше | 26 |
Маса, кг | 27 |
Кількість отворів | 42 |
Зовнішній діаметр, мм | 60 |
Габаритні розміри, мм | 450х300х580 ДхШхВ |
Частота обертання шнека, об/хв | 187 |
Діаметр отворів, мм | 5 |
- Ціна: 15 900 ₴